RO | EN
Sos. Colentina nr 58, bl 101, ap 2, sector 2, Bucuresti
Email: office@avdela.ro
firma termopane
Contact rapid :
021.240.50.88
AVDELA va ureaza PASTE FERICIT
GARANTIE SI CALITATE

FATADE VENTILATE


CONTACT RAPID:

TEL: 021.240.50.88
e-mail : offfice@avdela.ro

NEWSLETTER
 

Fatadele ventilate pot fi realizate din placi HPL (High Pressure Laminate), fibrociment, ceramica, klinker, terracotta, piatra artificaiala, recompusa (marmura, granit, travertin), lemn compozit, aluminiu, sticla decorativa, otel, panouri din metaclilat, piatra naturala.

Domenii de aplicare pentru aceste tipuri de fatade ventilate pot fi: cladiri de birouri, show-room-uri, , spitale/clinici, hoteluri, stadioane, etc. In principiu diferite tipuri de spatii comerciale.

Compania noastra executa de asemenea placari ale cladirilor cu:

 • Placi stratificate de tip BOND care pot fi: EtalBond, Tubond, Dibond, AlucoBond, etc. In functie de provenienta acestora. Panourile stratificate tip Bond constau intr-o placa de tip sandwich, compusa din doua placi de aluminiu intre care se afla un strat de material mineral sau artificial. Materialul de tip sandwich este rigid si foarte rezistent la socuri, lovituri si presiune dovedind o rezistenta deosebita la incovoiere, turtire si flambaj. Un produs care satisface orice cerinta arhitecturala.
 • Placi masive precum placile laminate, HPL si placi compacte de provenienta Holver, care se afla pe stoc intr-o mare varietate si cantitate.
 • Placaj plin realizat din rasini termorezistente, armate omogen cu fibre din lemn, fabricat in conditii de presiune si temperaturi inalte. TRESPA METEON – Printr-o tehnologie avansata, EBC(polimerizare cu bombardament electronic), elasticitatea ridicata, rezistenta la tractiune si compresiune garanteaza o rezistenta la impact foarte ridicata. Omogenitatea si denisitatea miezului confera placajului TRESPA METEON o inalta rezistenta si la smulgere in zonele de aplicare a elementelor de fixare. Acest material de compunere a fatadei ventilate se poate folosi in orice conditii climatice, gama temperaturilor constante de utilizare fiind intre -40 si +130 de grade Celsius.

fatade ventilateToate aceste materiale de placare permit crearea unei linii moderne a cladirii, repsectand in acelasi timp standardele de calitate ale constructiei.

Placarea se realizeaza prin prinderea acestor elemente casetate pe o structura realizata din profile din Aluminiu tip Rectangular. Sistemele folosesc materiale rezistente la coroziune din aliaje de aluminiu si organe de asamblare dinaluminiu sau otel inox.

Fixarea fatadelor ventilate pe suprafete portante se face cu organe de asamblare specializate cu caracteristici verificate in concordanta cu cerintele staticii.

Sistemele de fixare a placarii EUROFOX sunt destinate tuturor materialelor de placare uzuale, HPF, ceramica, aluminiu compozit, metal(tabla plana sau profilata din metal), caramida(de fatada), piatra naturala, fibrociment, piatra compozita sau sticla.

Materialul se prezinta sub o diversitate de culori si profile, oferint arhitectilor posibilitati nelimitate, fie daca vorbim despre renovari, restaurari sau constructii noi. In plus, se dovedeste a fi o investitie pe termen foarte lung si astfel usor de amortizat. Aceste sisteme sunt foarte durabile si eficiente.

Avantajele fatadelor ventilate  sunt numeroase, mergand de la latura aspectului pana la eficienta si costuri.

 • Fatadele ventilate ofera un aspect modern si atractiv.
 • Ususurinta in prelucrarea casetelor de bond, putand fi usor pliat, curbat sau debitat.
 • Rigiditate si rezistenta la factorii de mediu variati, spre exemplu la foc si la variatii de temperatura.
 • Nu sunt afectate de umezeala si nu se degradeaza de la intemperii, mucegasi sau putrezire.
 • Suprafetele nonporoase ale materialului nu permit depunerea aderenta a impuritatilor.
 • Rezistenta la radiatiile ultraviolete si stabilitatea culorilor sunt deosebit de ridicate
 • O izolatie fonica foarte buna
 • Reducerea cheltuielilor cu energia pentru climatizare sau incalzire.
 • Pret convenabil comparativ cu alte materiale, avand in vedere si durabilitatea materialului.
 • Culori diverse conform mostrelor din paleta de culori.

Pentru realizarea unei oferte de evaluare a unei fatade ventilate sunt necesare cateva informatii:

 1. Materialul de placare dorit, dimensiuni si caracteristici specifice(daca este cazul).
 2. Felul de prinderi dorite a materialului de placare pe sistemul de fixare(vizibil sau ascuns).
 3. Distanta de la peretele cladirii pana la placarea propriu-zisa(sau de la alta suprafata posibila portanta).
 4. Natura peretelui(suprafetei portante) respectiv beton, caramida plina sau eficienta, BCA, paneluri, confectii metalice…
 5. Pozitionarea ferestrelor, usilor sau a altor elemente de discontinuitate a placarii,  impreuna cu detaliile prevazute legate de acestea.
 6. Orice alte particularitati rezultate din tema proiectantului arhitect, proiectantului de specialitate sau antreprenorului general
 7. Amplasarea lucrarii ca si zona sau localitate.